ასეთი სიმინდის გამო ნათესავები უკვე ერთი თვეა ჩემთან დადიან სტუმრად. მე არ ვხარშავ, ვაცხობ

0
356

ღუმელში კარაქით გამომცხვარმა სიმინდმა სრულიად შეცვალა ჩემი წარმოდგენა ამ ზაფხულის ხემსზე. მე ძალიან მიყვარს ეს ბოსტნეული და ადრე მას უბრალოდ ვხარშავდი. ამჯერად, გადავწყიტე, რომ ტიკ ტოკის და ინსტაგრამის მოდურ ტენდენციებს ავყოლოდი. აი, უკვე ორი კვირაა ასეთი სიმინდის ვიდეო რეცეპტები მხვდება. არც ერთხელ არ მინანია, რომ ის სწორედ ამ მეთოდით მოვამზადე. პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში – უკვე გადამოწმებულ რეცეპტს გაგიზიარებთ!

სიმინდი ღუმელში კარაქით

ამ კერძის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ღუმელი და ფოლგა. ვფიქრობ, უკიდურეს შემთხვევაში, შეგიძლიათ სიმინდი პერგამენტის ქაღალდში შეფუთოთ და დააფიქსიროთ კიდეები. მომზადებამდე კარაქი წინასწარ გამოიღეთ მაცივრიდან, რომ დარბილდეს. ეს მნიშვნელოვანი ნაბიჯია, რომლის გარეშეც ამ კერძის მომზადება უბრალოდ შეუძლებელია.

ინგრედიენტები

  • 4 ცალი სიმინდი;
  • 50-70 გ კარაქი;
  • 0,5 ჩ.კ შებოლილი პაპრიკა;
  • 0,5 ჩ.კ კარი;
  • დაფქული ნიორი გემოვნებით;
  • მარილი გემოვნებით.

მომზადების წესი

1. უპირველეს ყოვლისა, გაასუფთავეთ სიმინდი. გირჩევთ, ბოსტნეული იყიდოთ თავისივე ფოთლებით, რადგან მათი წყალობით ის უფრო დიდხანს ინახება და ინარჩუნებს წვენს. თითოეული სიმინდი 2 ნაწილად გატეხეთ ან დაჭერით.

2. ცალკე თასში შეურიეთ დარბილებული კარაქი, მარილი, შებოლილი პაპრიკა და კარი. ასევე დაამატეთ დაფქული ნიორი. თქვენ შეგიძლიათ სხვა სანელებლებიც გამოიყენოთ, მე კი სიმინდთან ერთად სწორედ ეს ტანდემი მომეწონა.

3. ჩართეთ ღუმელი, რათა ის 180 გრადუსამდე გახურდეს. ამასობაში თითოეულ სიმინდს სანელებლებიანი კარაქი წაუსვით. ამისთვის მოსახერხებელია საკონდიტრო ფუნჯის გამოყენება.

4. შემდეგ თითოეული სიმინდი ცალ-ცალკე შეფუთეთ ფოლგაში. ამის შემდეგ მოათავსეთ საცხობ ფორმაში და შედგით ღუმელში 30-40 წუთით. მზად არის თუ არა, შეგიძლიათ შეამოწმოთ 20 წუთის შემდეგ. თუ სიმინდი ახალგაზრდაა, დიდი ალბათობით ის უკვე მზად იქნება.

5. სიმინდს ცოტა ხანს აცადეთ გასაცივებლად. სიმინდი მაგიდასთან სხვა ახალ ბოსტნეულთან ერთად მიიტანეთ. გემრიელად მიირთვით!

ღუმელში მომზადებული სიმინდი კარაქით: რჩევა

ფოლგაში მომზადებული სიმინდი გაცილებით მეტ ვიტამინს ინარჩუნებს, ვიდრე მოხარშული. ის ღია ყვითელი ფერის გამოდის და ძალიან სურნელოვანი და გემრიელია. ამ რეცეპტის მიხედვით სიმინდის მომზადების შემდეგ, ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ძველი რეცეპტით მოინდომოთ მისი მომზადება.

არ გამოტოვოთ შესაძლებლობა, დატკბით ამ მსუყე მარცვლეულით ზაფხულის პერიოდში. სცადეთ სიმინდის ფოლგაში მომზადება პიკნიკის დროს ცეცხლზე, გრილზე ან მაყალზე და თქვენი დასვენება უდაოდ დღესასწაულად გადაიქცევა!