მოვამზადოთ წვნიანი კატლეტები ქათმის ხორცით. რის დამატებაა საჭირო

0
368

გემრიელ და მსუყე, სადილზე ან ვახშამზე მისართმევ დაბრაწულ კატლეტებს ერთ-ერთი წამყვანი პოზიცია უკავია სახლში მოსამზადებელ კერძებს შორის. ეს გასაკვირი არ არის, რადგან თითქმის ყველა გამოცდილმა დიასახლისმა იცის ეს სწრაფი და მარტივი რეცეპტი. თუმცა, თუ გსურთ, რომ თქვენი კატლეტები მართლაც წვნიანი გამოვიდეს, მაშინ გატარებულ ხორცს სპეციალური ინგრედიენტები უნდა დაუმატოთ.

ეს განსაკუთრებით იმ შემთხვევაში, თუ თქვენ უპირატესობას ქათმის ხორცის კატლეტებს ანიჭებთ, რადგან მათი ტაფაზე გამოშრობა ძალიან ადვილია. ზოგიერთი მზარეული რბილი კატლეტების მიღებას ბოსტნეულის დახმარებით ახერხებს. სხვები კი ამისთვის ბურღულეულს იყენებენ. პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში გიამბობთ, ზემოთ ჩამოთვლილი მეთოდებიდან რომელია ყველაზე ეფექტური და როგორ მოვამზადოთ იდეალური კატლეტები.

მოვამზადოთ წვნიანი კატლეტები ქათმის ხორცით: 5 მეთოდი

დაიმახსოვრეთ: კატლეტები მხოლოდ კარგად გახურებულ ტაფაში უნდა მოათავსოთ, ფაქტიურად მდუღარე მცენარეულ ზეთში. ძალიან მნიშვნელოვანია, რომ წარმოიქმნას ქერქი, რომელიც მთელ ტენიანობას შეინარჩუნებს.

ბოსტნეული

ამ შემთხვევაში უმჯობესია გამოიყენოთ გახეხილი ყაბაყი. მეორე ადგილზეა შემწვარი ხახვი. თუ შეწვის დრო არ გაქვთ, შეგიძლიათ უბრალოდ დააბლენდეროთ. კარტოფილის დამატება ქათმის კატლეტში ნამდვილად არ ღირს. ეს ხორცს გემოს დაუკარგავს და მთელ კერძს გააფუჭებს.

ბურღულეული

ბოსტნეულის გარდა, ქათმის კატლეტებს შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა ბურღულეული. მაგალითად, მანი. ის შესანიშნავად ინარჩუნებს ტენიანობას თითოეული კატლეტის შიგნით. თუმცა, მნიშვნელოვანია, რომ არ გადააჭარბოთ! ნახევარი კილოგრამი გატარებული ხორცისთვის საკმარისია 2 ს/კ მანი. შერევის შემდეგ, მიღებული მასა შედგით მაცივარში დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში. მხოლოდ ამის შემდეგ შეგიძლიათ გადახვიდეთ კატლეტების შეწვაზე.

ბოსტნეულის ბულიონი

იმისათვის, რომ გატარებული ხორცი უფრო წვნიანი იყოს, მას ზოგჯერ ბოსტნეულის ბულიონს უმატებენ (უკიდურეს შემთხვევაში – ხორცის ბულიონს). ეს მეთოდი განსაკუთრებით კარგია, თუ ხორცი საკმარისად ცხიმიანი არ არის.

ყინული

წვნიანი კატლეტის მისაღებად, მისი ფორმირებისას საჭიროა, თითოეულ კატლეტში პატარა ყინულის ჩადება. ეს არის მარტივი და დიეტური გზა, რათა კატლეტი უფრო წვნიანი გამოვიდეს, მაღალკალორიული ინგრედიენტებით გადატვირთვის გარეშე.

ნაღების კარაქი

ბოლო მეთოდი, რომელიც ქათმის კატლეტს უფრო წვნიანს გახდის, გულისხმობს გამდნარი ნაღების კარაქის დამატებას. ზოგიერთი დიასახლისი ამ პროდუქტს ყინავს, შემდეგ კი გატარებულ ხორცში ურევს. ამ შემთხვევაში ხორცის მასა უფრო ელასტიურია.

საჭიროა თუ არა კატლეტში კვერცხის დამატება

გაცხელებისას კვერცხი კოაგულირებს, აყალიბებს ცილოვან ქსელს, რომელიც კრავს ხორცის მასას. მაგრამ მაღალი ხარისხის გატარებული ხორცი არ იშლება და თავისით მშვენივრად ინარჩუნებს ფორმას. ჩვეულებრივ, კატლეტს კვერცხს უმატებენ მხოლოდ საზოგადოებრივი კვების დაწესებულებებში, რადგან იქ, ხორცის გარდა, ასევე ბევრი პურია. სახლში მომზადების შემთხვევაში კატლეტებში კვერცხის დამატებას აზრი არ აქვს. თუმცა, თქვენ შეგიძლიათ კატლეტები ათქვეფილ კვერცხში ამოავლოთ – ამით შეიქმნება კარგი ქერქი, რომელიც კატლეტს წვენს შეუნარჩუნებს.

როგორ მოვამზადოთ კატლეტი ღუმელში

მნიშვნელოვანია, რომ საცხობი ტაფა, რომელზეც ქათმის კატლეტებია მოთავსებული, კარგად გახურებულ ღუმელში მოათავსოთ. ამის შემდეგ კერძი მოამზადეთ დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში. ცოტა ხნის შემდეგ კატლეტებს ცოტაოდენი წყალი დაასხით და კიდევ 10 წუთის განმავლობაში გააჩერეთ ღუმელში. დასრულებამდე 5 წუთით ადრე შეგიძლიათ კატლეტებს გახეხილი ყველი მოაყაროთ. რა თქმა უნდა, ეს ზედმეტი არ იქნება!

ინტერნეტში უამრავ რეცეპტს შეხვდებით, სადაც კატლეტს არაჟანს ამატებენ. თუმცა, დაიმახსოვრეთ შემდეგი პრინციპი – ყველაფერი ზომიერად. კატლეტებში ამ პროდუქტის სიჭარბე დაფქული ხორცის კონსისტენციას ზედმეტად წვნიანს გახდის და მის გასასქელებლად მოგიწევთ პურის ან სხვა დანამატების გამოყენება. ეს ყველაფერი, რა თქმა უნდა, კარგად არ აისახება მზა კერძის საბოლოო გემოზე.