უკვე 4 წელზე მეტია, რაც ამ სოუსის გარეშე არც ერთი ოჯახური შეკრება არ ჩატარებულა. შავი მოცხრის სოუსი გამოდის ცხარე, ამავდროულად კი ტკბილ-მჟავე, ხოლო მისი მომზადება ძალიან მარტივი და სწრაფი პროცესია.
მოცხრის სოუსი
დღეს ჩვენი რედაქცია გთავაზობთ ცხარე სოუსის რეცეპტს შავი მოცხრით. მერწმუნეთ, ვერასდროს მოამზადეთ ამ სოუსს საკმარისად!
ინგრედიენტები
- 250 გ მოცხარი
- 150 მლ წითელი ღვინო
- 150 გ შაქარი
- 1 ლიმონის ცედრა
- 2-3 ფოთოლი პიტნა
- მარილი, პილპილი და წიწაკა გემოვნებით
მომზადება
1. გარეცხეთ მოცხრის ახალი კენკრა, გააშრეთ და მოათავსეთ ღრმა თასში. ათქვიფეთ ბლენდერის გამოყენებით.
2. დაუმატეთ მასას შაქარი, მარილი და ღვინო. კარგად ათქვიფეთ. გადაასხით მოცხარი ქვაბში და დადგით ცეცხლზე. დაუმატეთ რამდენიმე ფოთოლი პიტნა. ხარშეთ მომავალი სოუსი საშუალო ცეცხლზე, სანამ მისი მოცულობა არ განახევრდება, პერიოდულად ურიეთ.
3. მზა მასა გადაწურეთ საცერში, ან უბრალოდ ათქვიფეთ ბლენდერით.
4. დაუმატეთ წიწაკა და ლიმონის ცედრა. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ ცედრა ნივრის რამდენიმე დაჭყლეტილი კბილით შეცვალოთ.
5. კარგად მოურიეთ ყველაფერს. მირთმევამდე სოუსი რამდენიმე საათით უნდა დააყენოთ.
მიირთვით ეს სოუსი ნებისმიერ კერძთან და რეცეპტის შენახვა არ დაგავიწყდეთ.