ხარისხიანი ყველი საფრანგეთის სავიზიტო ბარათია. ამიტომ არაა გასაკვირი, რომ ყველის სუპ-პიურემ თავის ტრიუმფალური სვლა მსოფლიოს მასშტაბით სწორედ ამ ქვეყნიდან დაიწყო. ლეგენდის თანახმად, მზარეულს შემთხვევით ჩაუვარდა წვნიანში ყველის ნაჭერი და შედეგმა გააოცა.
ყველის კრემ-სუპის მოსამზადებლად გამოვიყენებთ მაგარ და მდნარ ყველს, რომელიც მარტივად ლღვება ადუღებულ წყალში და კერძს აძლევს ნაღების არომატს. ვამატებთ კარტოფილს, სტაფილოს, ზოგჯერ- სოკოს და ძეხვს, წვნიანი სქელი რომ გავხადოთ და გემოს დამატებითი შტრიხები შევმატოთ
ყველის სუპ-პიურე
ინგრედიენტები:
- 2 მდნარი ყველი (თითო 90გ)
- 2 საშუალო ზომის კარტოფილი
- 1 საშუალო ზომის ხახვი
- 1ც სტაფილო
- 2ს.კ მზესუმზირის ზეთი
- 2ნაჭერი თეთრი პური50გ ბეკონი (სურვილისამებრ)
- მარილი და წიწაკა გემოვნებით
- ცოცხალი მწვანილი
მომზადების წესი
- ქვაბში ჩაასხით ზეთი და ჩაყარეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. თუშეთ ნელ ცეცხლზე.
- ამასობაში გახეხეთ სტაფილო და დაუმატეთ ხახვს. მოწვით 3-5 წუთის განმავლობაში.
- ქვაბში ჩაყარეთ კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი. ბოსტნეული კიდევ 5 წუთით დატოვეთ ცეცხლზე. ფრანგი მზარეულების თქმით, ინგრედიენტები უნდა “დაქორწინდეს”, რაც გულისხმობს გემოს და არომატის ჰარმონიას
- ქვაბში ჩაასხით 300მლ გადმოდუღებული წყალი ან ბულიონი. ხარშეთ კარტოფილის მომზადებამდე.
- ამის შემდეგ ბულიონი გადაასხით ცალკე ჭურჭელში, ბოსტნეული კი ბლენდერის გამოყენებით ერგვაროვან მასად გარდაქმენით.
- ქვაბში ჩაყარეთ გახეხილი მდნარი ყველი და დაუმატეთ ბულიონი.
- გასინჯეთ წვნიანი (ყველი შეიძლება იყოს მარილიანი ან ცხარე). თუ საჭიროა დაუმატეთ მარილი და წიწაკა.
- წვნიანი ადუღეთ ცეცხლზე ყველის სრულ გალღობამდე.
- თუ მასში დარჩა ბოსტნეულის წვრილი ნაწილაკები, განმეორებით დააქუცმაცეთ ბლენდერით.
- მოწვით ტაფაზე პურის ნაჭრები და ბეკონი.
- აცადეთ წვნინს ცოტათი გაგრილება. დაასხით თეფშებზე და მორთეთ მწვანილით. დაუმატეთ გახუხული პური და ბეკონის ნაჭრები.
გირჩევთ ხშირად მოამზადოთ ყველის სუპ-პიურე. ჩართეთ ფანტაზია, გამოიყენეთ სხვადასხვა ინგრედიენტი. სასიამოვნო კულინარიულ ექპერიმენტებს გისურვებთ !
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს